شیوه های معماری ایران

آشنایی با شیوه های معماری ایران

از ویژگی های ایرانیان « اعتقاد به تقلید خوب و بهتر دانستن آن از ابتکار بد » است .در معماری ایران 7 شیوه داریم که با هم پیوستگی تنگاتنگی دارند

تمدن های قدیمی ایرانی

عیلامی ها

مرکز تمدن آنها شهر شوش بوده است .آنها خدای خود را اینشوشیناک می نامیدند شوش یکی از کهن ترین مراکز تمدن جهان به شمار می آید. قبل از آریاییها، عیلامیان، .قدرت مقتدر ایران بود .عیلامیان، ساخت زیگورات را از سومریان تقلید کردند.

زیگورات چغازنبیل: این معبد 1250 سال قبل از میلاد در شهر دورانتاش و به فرمان اونتاش، پادشاه.عیلامی ساخته شد این بنا دارای 5 طبقه و 53 متر ارتفاع بود و هرطبقه مستقلا روی زمین قرار داشت. طبقه 5 ازبین رفته است که طبقات 4 و

طبقه 5 جایگاه بتها بود که در آن تزئینات بسیاری از قبیل کاشی های لعابی سبز و سفید که گاهی رگه های کاشی معرق طلایی و نقره ای هم در آن دیده می شده، در بند آجرها نیز از قیر استفاده می کردند که نشان از عایقکاری است بکار رفته است.

در قسمت شرق زیگورات، کاخ ها و اتاقهای تشریفات و پذیرایی وجود داشت در زیر یکی از کاخها 5 سرداب پیدا شده است که در داخل آنها خاکستر اجساد دیده شده و این نشان می دهد که عیلامی ها مردگان خود را می سوزاندند .در سال 640 ق.م درحمله آشور، این بنا ویران می شود.

اوراتورها

در شمال غرب ایران و اطراف ماکو و شمال آذربایجان مستقر بودند .ساختمانهای خود را با سنگ می ساختند خانه های روستایی شان در دو طبقه و در ارتفاع زیاد « کلاوه » نام داشت که برای ورود به آن از نردبان استفاده می کردند.